Consum ridicat de combustibil? Afla cateva cauze si posibile rezolvari

Chiar daca tehnologia a evoluat considerabil in domeniul auto, chiar daca exista acum senzori pentru aproape fiecare parte componenta a unei masini, uneori pur si simplu nu putem detecta care sunt cauzele unei anumite defectiuni sau functionari improprii. Consumul ridicat de combustibil se numara printre aceste probleme, motiv pentru care am conceput o lista a posibilelor cauze in cele ce urmeaza.

Partea electronica a oricarui autovehicul detecteaza de obicei schimbarile minore ale comportamentului senzorilor ce au o oarecare influenta asupra consumului de carburant. Atunci cand consumul creste insa considerabil, fara vreo astfel de avertizare, trebuie realizata o analiza mult mai amanuntita asupra modului de functionare al anumitor sisteme, dar si a relatiilor dintre acestea. Prin urmare, care ar putea fi posibilele cauze ale unui consum ridicat de combustibil?

            Defectiuni la termostat

            termostat-corodat-mercedesTermostatul are rolul de a controla temperatura de functionare a motorului autovehiculului, mentinand-o la un nivel optim. Acest obiectiv se realizeaza printr-un principiu simplu de functionare. Dupa pornire, motorul incepe sa se incalzeasca, ajungand la un moment dat la temperatura de 80-90 grade Celsius. In acest punct, termostatul se deschide si permite trecerea lichidului de racire in circuit pentru a mentine aceasta temperatura optima.

Defectiunea apare in momentul in care termostatul nu se mai inchide etans ori nu se mai inchide deloc. Agentul de racire va circula astfel continuu, intarziind ajungerea motorului la temperatura optima de functionare. Ca o consecinta directa, modulul de control electronic va comanda un amestec mai bogat de carburant, pentru ca temperatura optima sa fie atinsa mai rapid si pentru a obtine o eficienta ridicata a arderilor. Automat consumul va creste.

Cum poate fi verificat termostatul? La o pornire la rece se palpeaza pur si simplu furtunul din partea de sus a radiatorului. Daca se simte circuland prin furtun lichidul de racire, in mod clar termostatul este defect sau blocat in pozitia deschisa si va trebui inlocuit. Aceasta inlocuire nu trebuie sa fie insa prea costisitoare, motiv pentru care va recomandam o achizitie din cadrul site-ului nostru.

  Senzor de temperatura al lichidului de racire defect

senzor      Consumul ridicat de combustibil se poate datora si unei astfel de defectiuni. In momentul in care senzorul respectiv ofera valori mai mici decat cele reale ori detecteaza in mod constant o temperatura scazuta a lichidului de racire, computerul de bord va actiona in consecinta. Mai exact, va solicita in mod constant un amestec de combustibil mai bogat, pentru ca motorul sa se incalzeasca mai repede.

Verificarea senzorului poate fi realizata cu ajutorul unui sistem de diagnoza. Aceasta verificare va fi intreprinsa la rece, un senzor functional trebuind sa indice o crestere treptata a temperaturii dupa pornirea motorului, pana la o valoare de 85-90 grade Celsius.

Pe de alta parte, daca nu sunt vizibile modificari la nivelul temperaturii, poate fi vorba fie despre defectiunea senzorului, fie despre blocarea termostatului in pozitia „Deschis”. La fel ca si in cazul termostatului defect, recomandam inlocuirea senzorului.

            Depuneri pe sonda lambda

            sonda-lamdaPentru cei care nu stiu ce rol are aceasta componenta, sonda lambda monitorizeaza cantitatea de oxigen prezenta in gazele evacuate. In baza informatiilor oferite de sonda lambda, computerul de bord comanda un anume amestec de aer si combustibil, micsorand sau marind cantitatea de carburant ce ajunge in cele din urma in camerele de combustie.
Sonda lambda functioneaza intr-un mediu ostil, in prezenta gazelor de evacuare, prin urmare este perfect normal sa aiba depuneri. Dupa un timp insa, aceste depuneri pot sa afecteze acuratetea datelor transmise computerului de bord ce va actiona in consecinta: va mari debitul de combustibil, crescand implicit consumul.

Din nefericire, curatarea depunerilor de pe sonda lambda nu da rezultate bune in fiecare caz. Prezenta gazelor de evacuare si fluctuatiile de temperatura caracteristice mediului in care actioneaza pot sa duca la o sudura a acesteia, ceea ce presupune un risc de sectionare a sondei in momentul in care se incearca detasarea si curatarea ei. Din acest motiv, in momentul in care sonda lambda este suspectata pentru consumul ridicat de carburant, trebuie inlocuita.

            Motorul da rateuri

            Probabil nici nu mai trebuie sa mentionam faptul ca daca un motor da rateuri, se risipeste o cantitate foarte mare de combustibil. Motivele rateurilor pot fi multiple, pot fi legate de aprindere, de bujii cu depuneri, de injectoare defecte, de presiunea scazuta a combustibilului sau de o slaba etanseitate a galeriei de admisie.

Intr-un astfel de caz va trebui sa apelati la un specialist care va identifica motivele rateurilor si va recomanda cea mai potrivita solutie, indiferent de natura acesteia. Veti putea remedia problema fie curatand bujiile, fie inlocuind cateva fise sau inlaturand depunerile de pe injectoare, in majoritatea cazurilor.

            Bujii cu depuneri

           bujii-uzate  Am mentionat asta si anterior. Bujiile ce acumuleaza depuneri pot influenta serios arderile de combustibil. In majoritatea cazurilor, bujiile functioneaza optim pana la 150.000 km parcursi, insa exista o serie de factori ce pot sa atraga mult mai rapid depuneri pe acestea. Pornirile si opririle frecvente ale motorului sau deplasarile scurte sunt doua astfel de situatii care duc la afectarea functionalitatii bujiilor, in mod similar cu motoarele ce consuma foarte mult ulei, caz in care bujiile imbatranesc prematur.

Solutia cea mai simpla este verificarea bujiilor de depuneri si curatarea acestora. La fel ca si sonda lambda, bujiile pot influenta crucial buna functionare a motorului, dar si consumul de combustibil, drept pentru care va trebui sa le acordati o atentie deosebita. Daca s-a ajuns in stadiul in care depunerile de pe bujii s-au solidificat si nu mai pot fi inlaturate, acestea vor trebui inlocuite.

            Injectoare murdare sau infundate

            Fara doar si poate, depunerile la nivelul injectoarelor influenteaza considerabil curgerea normala a combustibilului. Impuritatile acumulate in injectoare fac ca presiunea si debitul de combustibil cerut de calculator sa nu mai fie indeplinite, iar rezultatul direct este un amestec mai sarac de carburant sau rateurile, elemente ce duc la risipa inutila.

Pot fi luate cateva masuri preventive pentru a evita infundarea injectoarelor. Cea mai simpla si ieftina dintre acestea ar fi cumpararea unei solutii de curatat injectoare ce va fi pusa in rezervor. Actiunea de curatare va avea loc in timp, posibil chiar dupa mai multe plinuri de carburant.

Daca rezultatele intarzie sa apara, poate fi efectuata o curatare profesionala a injectoarelor, in centre specializate ce folosesc statii de curatare cu ultrasunete.

In cazul in care injectoarele au fost afectate dincolo de limita de recuperare, se impune inlocuirea lor. Cum orice piesa de Mercedes noua depaseste bugetele multora, va oferim varianta mai accesibila: injectoare in perfecta stare, disponibile pe dezmembrari-piese-mercedes.ro!

            Presiune scazuta in pneuri

            Poate ca e un aspect mult prea simplu, insa orice sofer stie ca o presiune neadecvata in pneuri influenteaza direct consumul de combustibil. Anvelopele trebuie sa fie umflate in functie de specificatiile tehnice, cu presiunea corespunzatoare vehiculului si a nivelului de incarcare al acestuia. La majoritatea vehiculelor de pasageri, presiunea din pneuri se situeaza intre 2.1 si 2.3 atm.

Daca pneul nu are presiunea adecvata, se intampina o rezistenta la inaintare si consumul de combustibil poate creste chiar cu 5 sau 10 procente, pe langa faptul ca anvelopa se va uza mult mai rapid. Recomandarea noastra? Verificati periodic presiunea din pneuri, la rece, iar in cazul in care valorile nu sunt corespunzatoare, aduceti-le la nivelul optim.

            Frane blocate

            Aceasta este, de asemenea, o cauza destul de frecventa a cresterii consumului de combustibil. Uneori frana de mana nu deblocheaza complet, alteori etrierele nu distanteaza suficient de rapid si provoaca franarea rotilor, ceea ce duce automat la o rezistenta sporita la inaintare si implicit la un consum de carburant mai ridicat.

Cu un test simplu, puteti verifica daca franele sunt blocate sau au o reactie intarziata la eliberare. Parcati masina intr-o panta, scoateti-o din viteza si eliberati atat frana de mana, cat si pedala de franare. Daca masina nu incepe imediat sa se miste, in mod clar franele sunt blocate.

            Obiceiuri gresite in sofat

            In foarte multe cazuri, o aceeasi masina are un consum de combustibil foarte scazut atunci cand este condusa de un sofer si un consum aproape dublu cand este folosita de o alta persoana. Diferenta sta in stilul de condus, dar si in obiceiurile de a sofa.

Foarte multe persoane nu cunosc acest aspect, insa utilizarea franei de motor in cazul motoarelor pe benzina ajuta considerabil la scaderea consumului de carburant. Motoarele moderne ale autovehiculelor ce sunt franate in acest mod nu consuma chiar deloc in respectivul moment, ceea ce aduce soferului o dubla economie, atat la combustibil, cat si la uzura placutelor de frana.

Un alt obicei gresit este cel de a merge cu geamurile deschise la viteze mari, pentru a racori si ventila atmosfera habitaclului. Autovehiculul care circula in acest mod are o rezistenta sporita la inaintare, datorita curentului de aer format in cabina. Automat va creste si consumul de combustibil, motiv pentru care e recomandata folosirea aerului conditionat la viteze ce depasesc 80-100 km/h.

Speram ca aceste detalii v-au mai lamurit despre cum puteti reduce consumul de carburant. In cazul in care e vorba de o defectiune a unei piese, alegeti varianta economica si apelati la gama de piese din dezmembrari pe care v-o punem la dispozitie. In caz contrar, respectati regulile de conduita preventiva in trafic si scapati de obiceiurile gresite de a sofa.

Ce nu stiai despre modelul Mercedes CLS lansat in 2015

mercedes cls 2015Dintotdeauna marca Mercedes a reprezentat stilul elegant, luxul si confortul deplin. Fara indoiala posesorii de astfel de autoturisme pot confirma acest fapt, insa care este parerea publicului despre modelul Mercedes CLS lansat anul trecut pe piata? In cele ce urmeaza iti vom oferi o scurta trecere in revista a caracteristicilor pe care le prezinta acest model.

Foarte putine modele de autoturisme pot sa ofere acelasi stil si acelasi confort pentru pasageri si sofer, precum un Mercedes CLS. Acest coupe in 4 usi imbina cu succes element
e de eleganta si lux cu un caracter sportiv, pentru a multumi pana si cele mai exigente gusturi.

Acest model lansat recent pe piata are forme mai rotunjite, aliniindu-se trendului in materie de design auto, intrucat si pe aceasta parte exista o concurenta acerba. Rivalii Mercedes CLS 2015 sunt alte doua modele realizate tot de nume celebre precum Audi sau BMW, respectiv Audi A7 Sportback si BMW seria 6 GranCoupe.

Analizam modelul CLS 2015 din mai multe puncte de vedere, dupa cum urmeaza:

Spatiu

Foarte confortabil pentru patru persoane, cu loc suficient de depozitare si spatios inclusiv pentru pasagerii din spate.

Un neajuns la Mercedes CLS 2015 ar putea fi considerat spatiul insuficient in inaltime, la pasagerii din spate. O persoana mai inalta va trebui sa se lase putin in jos in acest caz, insa exista suficient spatiu pentru picioare care permite acest lucru.

La aceleasi locuri din spate poate sa mai apara o problema legata de spatiul restrans. Poate fi destul de incomod sa incerci sa montezi scaunul auto pentru copilul tau, insa nu imposibil. Cu toate acestea, exista foarte mult spatiu pentru locurile din fata. Chiar si o persoana de peste 1,90 metri isi poate gasi o pozitie confortabila de condus, de acelasi spatiu generos beneficiind si pasagerul din dreapta.

Necesarul de spatiu este completat de un portbagaj incapator, un torpedou pe masura si console-suport plasate intre scaunele frontale si cele din spate.

Confort

La acest capitol, Mercedes CLS primeste nota maxima. Munca investita in acest model are ca rezultat o izolare extraordinara a socurilor preluate de pe carosabil in timpul mersului, experienta de condus fiind una ce garanteaza confort maxim. Un plus la aceasta parte poate fi obtinut si prin instalarea suspensiilor pe perna de aer, ca optiune suplimentara.

Reducerea intensitatii socurilor in timpul mersului este completata de un interior foarte bine izolat de zgomotele exterioare, inclusiv de cel al motorului. Scaunele sunt incapatoare si ofera sprijin perfect, fapt ce transforma acest model in alternativa ideala de a parcurge distante indelungate.

Elemente de bord

bord mlMajoritatea functiilor modelului CLS 2015 pot fi accesate prin butonul navigator cu ajutorul caruia sunt parcurse diferite meniuri si setari ale computerului de bord.

In prima faza, toate comenzile par foarte complicate de utilizat, insa dupa o perioada intervine acomodarea si acea dorinta de a le avea la orice alt autoturism.

Usurinta in condus

Mercedes-Benz-CLSModelul arata impresionant din exterior, insa unii ar putea considera o mica problema vizibilitatea redusa la partea din spate. Fiind si un model de o lungime destul de mare, parcarea poate fi considerata de altii o problema. Cu toate acestea, senzorii de proximitate plasati atat pe bara din fata cat si pe cea din spate sunt inclusi in dotarile standard, fiind de un real ajutor.

Lucrurile se schimba insa la drumuri lungi, unde orice sofer poate sa constate fiabilitatea cutiei automate de viteze, eficienta sistemului de franare si stabilitatea excelenta in viraje.

Consum de combustibil

Varianta cea mai eficienta din acest punct de vedere este motorul CLS 220 Bluetec, care incorporeaza un motor diesel de 2,1 litri ce a obtinut un consum mediu de 4,6 litri la 100 km, conform testarilor europene.

Comparativ cu modelele Audi A7 Sportback sau BMW Seria 6 GranCoupe, este un consum mai ridicat, insa nici aceste doua modele nu au motorizari similare, ci mai mari.

Totusi, topul gamei CLS, respectiv modelul CLS63 AMG nu este o masina pe care ti-o cumperi avand grija la consumul de combustibil. Cu siguranta acesta va creste, in conditiile in care nu vei putea sa te abtii de la a profita de performantele extraordinare pe care le ofera motorul.

Siguranta

Numarul de 9 airbaguri este prevazut ca standard pentru modelele Mercedes CLS. Exista insa de asemenea numeroase alte elemente care confera un plus de siguranta acestui model.

Fiecare versiune are inclus un program stabilizator in cadrul computerului de bord, care iti permite sa obtii mult mai rapid controlul in caz de derapaj, precum si sistemul de franare automat care este actionat in momentele in care devine iminenta coliziunea cu vehiculul din fata.

Pentru cei ce conduc perioade mai indelungate noaptea, farurile nu vor reprezenta o problema, chiar si in conditii de trafic intens, multumita sistemului ce focalizeaza foarte bine razele de lumina, eliminand orice spectru luminos ce ar putea fi deranjant pentru ceilalti soferi.

Dotari standard

Lista acestora este una destul de complexa, printre principalele elemente numarandu-se vopseaua metalica, scaunele incalzite, tapiteria din piele, sistemul radio digital si multe alte elemente care pot multumi orice exigente ale pasagerilor sau soferului.

Concluzia este evidenta: foarte putine autoturisme din lume pot sa transporte patru adulti si o cantitate considerabila de bagaje intr-un ambient atat de luxos si intr-un confort absolut. Unii ar putea fi de parere ca si seria E-class ar putea multumi astfel de exigente, insa acesteia ii lipseste acel factor de „Wow” prezent la modelele CLS.

Cu toate elementele de siguranta prezente si in ciuda conduitei preventive in condus, din nefericire se intampla uneori si accidente. Alteori intervine uzura, alteori e vorba despre revizii periodice de care nu scapa niciun autoturism. Seria CLS se supune aceleiasi reguli.

Proprietarii de Mercedes CLS pot gasi aliatul perfect in site-ul nostru, care ofera piese Mercedes ML provenite din autovehicule dezasamblate, la preturi foarte avantajoase. Imbinarea perfecta a avantajelor pieselor originale si a celor aftermarket, mai exact calitatea si preturile accesibile, este data de piesele oferite de dezmembrari-piese-mercedes.ro. Va invitam sa accesati catalogul nostru de piese, pentru a gasi solutia cea mai accesibila, potrivita pentru oricare model de Mercedes.

janta mercedes

Cum alegi corect jantele potrivite pentru Mercedesul tau

masura anvelopa

Primul si cel mai important dintre elementele care modifica radical aspectul unui autoturism este reprezentat de jante. Daca multi se bazeaza doar pe aspectul general, putini sunt cei care iau in considerare numerosii parametri care trebuie obligatoriu de avut in vedere atunci cand se aleg jantele.

Pentru o buna parte a posesorilor de autoturisme care vor sa isi schimbe jantele, toate dimensiunile si inscriptiile reprezentate prin cifre si litere sunt un adevarat mister. Pentru ca alegerea jantelor din aliaj sau din otel sa nu fie una gresita, va oferim o descriere detaliata a tuturor parametrilor inscriptionati fie direct pe jante, fie in specificatiile tehnice oferite de producator.

Care sunt elementele de  care trebuie sa tii cont cand alegi un set de jante pentru autoturism? Raspunsul la aceasta intrebare vi-l oferim in continuare, prin criteriile specifice pe care orice proprietar de autoturism trebuie sa le cunoasca.

 1. Diametrul total al jantei

janta aliajSe masoara in inch sau toli si poate avea marimi variate. Mici remorci pot sa aiba jante cu diametru de 8”, in timp ce utilajele agricole, tractoarele sau masinile industriale au jante ce pot depasi 40”.

In cazul autoturismelor, diametrul standard se situeaza de obicei intre 15 si 20 inch. Cu toate acestea, nu orice diametru de janta este potrivit pentru un
autoturism. Pentru a verifica marimile de jante disponibile, certificatul sau cartea de identitate a vehiculului iti pot fi utile.

De fiecare data cand alegi noi jante pentru masina ta, trebuie sa verifici daca din punct de vedere constructiv iti este permis. Altfel, risti din mai multe puncte de vedere, atat al sanctiunilor cat si a sigurantei tale si a pasagerilor din masina.

O alta recomandare pe care ti-o oferim atunci cand alegi jante de un diametru mai mare decat cel prevazut standard pentru autovehicul, este sa achizitionezi si un set de anvelope cu garda la sol mai mica. In acest fel vei compensa diferentele de inaltime, iar diametrul exterior total al rotilor va fi unul apropiat de cel prevazut de echiparea standard.

Care din insiruirea de cifre si litere indica diametrul jantelor? Inscriptia de pe janta de forma x15, x16, x18 etc. indica diametrul total al jantei.

 1. Latimea interioara a jantei si profilul acesteia

O alta informatie importanta cu care trebuie sa se puna la curent orice posesor de autoturism in momentul schimbarii jantelor este si latimea interioara a acestora. Inainte de diametrul total al jantei va fi inscriptionata si aceasta latime, sub forma 6Jx16, 8JJx18 si asa mai departe.

Cifra dinainte de simbolurile J sau JJ – cele mai intalnite la majoritatea tipurilor de jante – indica latimea interioara, exprimata tot in inch. Cunoasterea acestui parametru poate ajuta proprietarul de autoturism sa estimeze latimea maxima sau minima a anvelopelor ce pot fi montate pe o astfel de janta.

Literele J, JJ, K si altele care insotesc dimensiunea latimii indica profilul jantei, mai exact suprafata pe care se aseaza anvelopa. Acest parametru difera in functie de producatorul de autovehicul, sau de tipul si modelul acestuia. Pentru autoturismele cu tractiune integrala, jantele au de obicei inscriptia JJ, pentru unele modele mai vechi de automobile jantele pot avea inscriptia K si asa mai departe.

 1. Diametrul gaurii centrale a jantei

Acest parametru poate fi usor masurat, este exprimat in milimetri si difera de la un producator la altul. De obicei este mentionat in descrierea tehnica a jantei si exprima diametrul gaurii centrale prin care se sprijina janta pe butucul masinii.

De obicei aceasta dimensiune este mai mare cu 0,1 milimetri decat diametrul exterior al butucului sau fuzetei, pentru o montare cat mai facila si pentru siguranta in deplasare. Atat la jantele din aliaj, cat si la cele din otel este valabila aceeasi regula. La jantele de tip aftermarket, diametrul gaurii centrale poate fi mai mare, pentru a fi potrivite pe mai multe modele si marci de masini.

 1. Jante din aliaj sau din otel?

Alegerea jantelor trebuie facuta in principal in functie de anotimp. Materialul este un parametru care conteaza foarte mult in acest caz.janta aliaj vara

Vara este anotimpul perfect pentru jantele din aliaj, intrucat in sezonul rece acestea necesita o ingrijire suplimentara. Pe timp de vara, jantele din aliaj prezinta numeroase avantaje: au o greutate scazuta, o durabilitate ridicata si un aspect mult mai placut fata de jantele din otel.

Jantele din aliaj influenteaza de asemenea si performantele masinii pe timp de vara. Fiind mai usoare, daca sunt echipate cu anvelope de sezon, pot duce la cresterea demarajului, la o eficienta sporita la franare si chiar la un plus de stabilitate, in conditiile in care au o latime mai mare.

Pentru sezonul rece va trebui sa alegi jantele din otel. In acest caz ai si o serie de restrictii, intrucat va trebui sa pastrezi exact specificatiile si parametrii recomandati de producator. Chiar si anvelopele vor trebui alese corespunzator pe timp de iarna. Va trebui sa optezi pentru un talon mai mare si o latime mai redusa, pentru a castiga un plus de aderenta in conditii de temperaturi foarte scazute, zapada si polei.

 

In momentul in care te decizi sa schimbi jantele masinii, sau alegi doua seturi de jante pentru sezonul cald si pentru cel rece, va trebui sa tii cont de toti acesti parametri si nu doar de partea estetica. Intr-adevar, jantele din aliaj sunt mult mai aspectuoase si aduc un plus de performante masinii, insa doar pe timp de vara. Instalarea lor pe masina in timpul iernii poate fi un adevarat chin, pentru ca au nevoie de ingrijire suplimentara, de solutii de protectie anti-corozive si pot afecta chiar stabilitatea masinii in conditii de iarna.

Am oferit toate aceste lamuriri pentru ca alegerea jantelor sa nu fie o problema sau o dilema de nerezolvat. Orice proprietar de autoturism trebuie sa cunoasca astfel de lucruri, mai ales un proprietar de Mercedes, marca pentru care oferim piese de orice tip, inclusiv jante din aliaj, aluminiu sau otel. In cazul in care nu esti hotarat si nu stii pentru ce varianta sa optezi, poti sa apelezi la ajutorul unuia din consultantii nostri, la numerele de telefon afisate pe site.

dezmembrari auto

De ce sa cumperi piese din dezmembrari auto?


In ultimii 60 de ani de zile, recunoscuti ca si avalansa dezmembrarilor auto, industria second hand a dezmembrari autocunoscut cea mai mare popularitate, datorita preturilor scauzute ale pieselor.

Acestea au jucat si in continuare joaca un rol important in economia auto si siguranta mediul inconjurator.


Probabil multi proprietari de autovehicule sunt de parere ca utilizarea unor piese auto second hand sunt mai eficiente, la costuri mai mici, comparativ cu piesele noi, din mai multe motive. Tu esti pro sau contra achizitionarii pieselor second hand pentru masina ta?

Cele mai relevante avantaje ala consumlui si achizitionarii de piese uzate provin din urmatoarele considerente:


 • Achizitionarea pieselor uzate permite economisirea de bani, cu aproximativ 55%, in cele mai multe cazuri;
 • Achizitionarea second hand inseamna o selectie mai larga de pe piata auto a pieselor utilizate pentru a alege piesa ce corespunde specificatiilor unice ale sistemului de rulare a masinii;
 • Functionalitatea si cerintele clientelei in materie de piese auto te fac sa fii la curent cu cele mai noi produse, ale celor mai cunoscute marci de autoturisme;
 • Prin achizitionarea de piese auto ajuti la diminuarea poluarii aerului, deoarece aceste piese ajunse in folosinta ta sunt reciclate. Nu vei distruge mediul in proportie majora, comparativ cu alte industrii second hand.
 • Piesele auto second hand joaca un rol important in conservarea resurselor naturale privind limitarea spatiilor pentru deseuri.
 • Se reduce impactul negativ al resurselor naturale asupra mediului;
 • Piesele auto uzate iti ofera o mai buna acuratete a pietei, preturilor si modelelor produselor.

 

Pro sau contra piese second hand? De care parte a taberei esti?


Pro sau contraEsti sofer de meserie, esti sofer ocazional sau sofer de cursa lunga si pentru asta ai nevoie de cele mai bune piese pentru masina pe care o conduci. Fie ca este vorba de placutele de frana, despre discurile de ambreiaj sau despre pompa de ulei, este important sa stii cand, unde si la ce cost sa achizitionezi produsele de care ai nevoie. Implicit, vei avea nevoie de ajutor, asta daca nu cunosti mecanica sau tehnica auto la perfectie.

Un autoturism, chiar si nou de 1-2 ani de zile necesita intretinere si mentenanta periodica, ceea ce te va duce cu gandul la achizitionarea de piese de la reprezentanta sau de la un service sau magazin de piese auto uzate. In cazul in care te gandesti la siguranta, atunci ti se recomanda magazinele reprezentantelor auto. Insa, in cazul in care iei in calcul si bugetul alocat pentru astfel de verificari periodice este bine sa iei in calcul dezmembrarile auto.

Piese second hand sau originale pentru autovehiculul tau?


Pentru inceput este bine sa iei in considerare motivele pentru care aceste doua forme pot fi puse in balanta cumparaturilor tale: siguranta, costuri, utilitate, functionalitate, rezistenta, aspect sau design. In functie de modelul masinii tale, poti opta pentru ambele variante. Ti se propun multiple solutii, insa alegerea din urma este a ta, in calitate de sofer sau proprietar al masinii.

Piese auto pentru MercedesCel mai sigur este sa optezi pentru aceste dezmembrari auto daca ai un model de Mercedes, pentru ca ai sansa sa negociezi pretul pentru fiecare produs pe care il vei achizitiona, pe cand, pretul produselor si accesoriilor auto originale sunt intangibile.

Mai apoi, cand vine vorba de aspectul interior al masinii este bine sa stii ca aceste componente sunt perfecte, sigure si curate chiar si la mana a doua. Poti gasi tapiterii de scaune, scaune in totalitate, cotiere, bancheta din spate la cele mai avantajoase preturi pentru tine. Ceea ce nu stiu multi este ca personalul unui service de dezmembrari auto se ingrijeste de fiecare masina incat sa poata utiliza cele mai multe accesorii auto, ce sunt depozitate si intretinute in optima conditie pana la vanzarea acestora.

Cu un plus, multi prieteni iti pot spune ca poti sa cumperi de la dezmembrari auto Mercedes cele mai multe caroserii, accesorii auto sau sistem de rulaj functionale. Desi unele componente isi vor arata varsta, asta nu inseamna ca nu sunt in stare buna de functionare – vei observa imediat acest lucru. Este posibil ca masina ajunsa la dezmembrari sa fi fost ingrijita cum nici nu ti-ai imagina de catre un pasionat de automobile. Dar nu ies din discutie nici piesele originale ale modelelor de autovehicule, care sunt mult mai scumpe fata de cele uzate, insa prezinta credibilitate mai mare in momentul achizitiei.

Aparte de acestea, unele ateliere de dezmembrari piese Mercedes pot sa comercializeze si piese originale, la preturi accesibile ce esti dispus sa le aloci pentru piesele necesare masinii. Vizibil sau nu, costul pieselor second hand este in mare parte avantajul principal al achizitionarii, urmat de cuantumul multiplu de service-uri dezmembrari auto, ce ofera comanda online sau direct la atelierul stationar.

Te gandesti sa cumperi o piesa pentru masita ta de la dezmembrari auto Mercedes si nu stii pe ce anume sa mizezi? Citeste mai jos cateva sfaturi utile ce te vor ajuta sa ai o afacere de achizitii piese auto second hand de succes.

 

Ghidul pentru a cumpara piese auto second hand de calitate


A pastra masina intr-o stare tehnica ireprosabila in zilele de astazi reprezinta poate cea mai scumpghid autoa varianta pentru timpurile acestea, in care strazile sunt pline de gropi, iar transportul este ingreunat de
cel putin 10 ori datorita constructiilor stradale. In climatul economic dificil de astazi este mai important sa castigi siguranta masinii, decat sa apelezi la service-uri auto saptamanal.

Prin utilizarea pieselor auto uzate nu doar ca vei economisi bani, dar vei ajuta si la conservarea resurselor naturale. Din aceste motive importante, oamenii opteaza anual sa cumpere piese auto second hand.

 • Primul pas cand vrei sa achizitionezi o parte pentru masina ta: asigura-te ca ai numarul de identificare al autovehiculului la indemana. Acest numar poate oferi vanzatorului o multime de informatii despre masina ta, inclusiv anul, marca, modelul. Avand numarul de identificare auto poti achizitiona motoare, transmisii si alte componente utile functionarii motorului;
 • Pasul doi: Realizeaza o cautare de piese auto second hand in aria de localitate, astfel incat sa gasesti cele mai bune solutii pentru cautarile tale, criteriile si timpul aferente. In cazul in care nu ai gasit ceea ce iti doresti, dezmembrari-piese-mercedes.ro iti ofera o varietate multipla de produse, piese si accesorii auto ideale pentru modelul masinii tale.
 • Pasul trei il reprezinta siguranta ta ca si cumparator cu privire la o garantie pentru produsul achizitionat. Asigura-te ca citesti bine instructiunile si intelegi termenii garantiei, inainte de a face achizitia.
 • Pasul patru este identificat ca fiind pasul major in care analizezi cu indemanare si siguranta piesa, incat sa iti dai seama sau sa primesti informatii de la vanzator in ce conditii a ajuns piesa la dezmembrari auto, cati kilometri a rulat si bineinteles care a fost starea sa initiala, incat sa acorzi o grija si mediului natural.
 • Pasul cinci este descris ca fiind pasul in care service-ul auto monteaza piesa in conformitate cu instructiunile precizate, pentru ca intreg sistemul sa ruleze fara probleme, in cele mai sigure conditii.

Odata cu aceasta crestere a cererii de piese auto second hand, internetul a devenit cel mai viral negociator, dintre vanzator si cumparator de piese auto. Inainte de a apela la achizitiile online, ai grija sa intelegi modul in care masina iti cere aceasta piesa, bugetul pe care il aloci pentru reconditionare si modul in care vei rula masina dupa instalarea si montarea piesei.

Sfatul unui expert in dezmembrari auto


echipa de lucruIn cazul in care ai decis ca masina ta necesita o piesa noua, chiar si in regim de achizitie second hand, este important sa obtii informatii fiabile direct de la manipulatorii care au recoltat piesa auto. In cazul in care proprietarii unui magazin de piese auto au contact cu fiecare componenta dezmembrata, atunci ai mai multe sanse sa sporesti valoarea de viata a masinii cu ajutorul oferit de acesta.

Expertul in dezmembrari auto te poate ajuta sa gasesti ceea ce este optim pentru tine si va fi perfect capabil sa iti ofere sugestii cu privire la instalare, utilizare, manevrare si siguranta.

Aparte de acestea, atunci cand vehiculul necesita o reparatie de urgenta si sunt alti factori externi ce lucreaza impotriva sa, sa economisesti timp, bani si sa ajuti si mediul, prin apelul la un distribuitor de piese auto second hand devine cea mai optima solutie. Cu atat mai multe motive vei avea sa inclini balanta in favoarea pieseloe second hand ce a acaparat piata auto in ultimii ani.

Gama variata de piese si accesorii auto


Este destul de important ca fiecare componenta a masinii sa fie functionala, sa prezinte siguranta in timp si sa fie stabilita in parametri normali. De aceea, la Dezmembrari Piese Mercedes ai parte de o gama variata de produse pentru modelele de Mercedes mai vechi si mai noi, prin care sa identifici si sa cumperi ceea ce este optim pentru rularea ingtregului sistem tehnic si mecanic al masinii.

Opteaza pentru caroserii, sisteme de directie, mecanisme de electrica auto, frane, interioare, piese de motor, pompe si injectorare, sisteme de transmisie, accesorii auto, sisteme de aprindere, faruri si stopuri, climatizare, filtre auto, jante, sisteme de racire, echipamente de tuning sau mecanisme de suspensie si turbo. Oricare dintre aceste produse se pot potrivi masinii tale si poti parcurge inca cateva sute de mii de kilometri in siguranta, bucurandu-te de natura si de mediu, alaturi de cei dragi tie.

piese mercedes second hand

Elemente de caroserie pentru diverse modele Mercedes

Cat de mult poate sa coste inlocuirea unui element de caroserie? Depinde foarte mult de clasa autovehiculului, de serie, de model sau raritate. In situatiile in care esti posesorul unui vehicul din clasa lux, precum este si Mercedes, este foarte posibil ca reparatia sau inlocuirea respectiva sa iti afecteze destul de serios fondurile.

In momentul in care te-a lovit nenorocirea unui accident si masina este avariata, ai la dispozitie trei optiuni pentru reparatii:

 • alegi piese auto si elemente de caroserie originale, direct de la producator
 • optezi pentru piese aftermarket
 • achizitionezi elemente de caroserie si piese diverse din parcuri de dezmembrari

tipuri de piese dezmembrari

Prima dintre variante este cea pentru care opteaza marea majoritate. Pana si romanii s-au invatat minte: improvizatiile costa mai mult decat o piesa originala. Spunand improvizatii ne referim la piese si elemente de caroserie de o calitate indoielnica, utilizate pentru diverse reparatii la modelele Mercedes.

In timp, piesele originale isi dovedesc durabilitatea si eficienta din punct de vedere al costurilor. Totusi, este o alternativa destul de costisitoare – la intrebarea „Cat de mult poate sa coste un element de caroserie Mercedes?” raspunsul sta intr-o suma cu patru zerouri, de cele mai multe ori in cazul pieselor originale.

Nu oricine isi permite o astfel de cheltuiala, astfel exista o categorie care opteaza pentru varianta 2: piesele si elementele de caroserie Mercedes aftermarket.

Plaja de preturi in acest caz este una mult mai extinsa: de la sume modice se poate ajunge chiar la costuri echivalente cu piesele originale. Detaliul care face diferenta este insa calitatea – in acest caz, cu cat piesa ori elementul de caroserie este mai ieftin, cu atat si calitatea are de suferit.

In acest fel se ajunge la optiunea numarul 3: piese auto Mercedes din dezmembrari. Aceasta alternativa imbina avantajele celor doua categorii anterioare: faptul ca elementele de caroserie, de interior si piesele sunt originale, alaturi de costuri reduse, datorate faptului ca provin din autoturisme date spre dezmembrare.

Avantajele cumpararii elementelor de caroserie Mercedes din dezmembrari

In cazul in care esti posesor de Mercedes si ai ales varianta pieselor din dezmembrari, beneficiezi de avantaje reale – cateva dintre acestea ti le enumeram in continuare.

 • Reduci cheltuielile

Imagineaza-ti situatia in felul urmator: ai nevoie de piese exterioare sau interioare Mercedes, pentru a le inlocui pe cele distruse in urma unui accident. Ai autorizatia de reparatie, mecanicul din service ti-a facut lista de evaluare a costurilor, dar cand vezi totalul te gandesti daca nu cumva pretul este unul „umflat” – suma poate fi enorma uneori.

Daca mai stai si te mai gandesti si la ideea ca vei avea de umblat destul de mult si prin reprezentante Mercedes si magazine auto specializate diverse, adaugi inca o suma cu cel putin doua zerouri la totalul listei oferite de mecanic.

economie

Cum poti reduce considerabil toate aceste cheltuieli? Profita de avantajul pe care ti-l oferim prin platforma noastra dezmembrari-piese-mercedes.ro. Acest avantaj consta in costurile reduse cu pana la 75% (in unele cazuri chiar mai mult) la toate reperele disponibile, daca ar fi sa comparam cu valoarea de nou a acestora.

Dupa ce ai adaugat toate cheltuielile cu deplasarea pentru gasirea si cumpararea pieselor originale din reprezentante, fa un total: te poate lua cu dureri de cap cand vezi ce suma s-a adunat. Acum imparte suma la 4 – parca suna mult mai bine, nu?

 • Ai o gama foarte variata de produse

Nu stiu daca ai avut vreodata ocazia sa mergi intr-un parc de dezmembrari auto, fie dedicat unei anume marci, fie unul general. Ideea de baza este ca poti gasi absolut orice element pe care il cauti, de la o simpla broasca sau sistem de inchidere pana la parti complete de caroserie ori piese de motor.

Multi poate ca vor ridica o problema: de ce sa aleg piese din dezmembrari, mai ales elemente de caroserie? Se stie ca autoturismele din dezmembrari sunt pur si simplu duse acolo pentru ca nu mai pot fi readuse in stare de functionare. Din nou intrebarea – de ce ai alege astfel de piese, cand stii ca sunt second si pe deasupra si avariate?

Explicatia e una simpla: vrei, alegi – nu vrei, nu alegi. Trebuie sa stii totusi 2 lucruri.

 1. Chiar daca modelul Mercedes similar cu al tau a fost avariat total si scos din functiune, mai poate contine anumite elemente care sa poata fi folosite si de catre tine. Elemente din plastic, de la bord, cotiere sau diverse alte piese de interior le poti gasi chiar intacte!
 2. Cel de-al doilea lucru este evident: platesti mult mai putin!

Diversitatea e cuvantul cheie ce caracterizeaza oferta pe care ti-o punem la dispozitie in materie de piese auto Mercedes, elemente de caroserie Mercedes sau detalii de interior pentru aceeasi marca de automobile de lux.

dezmembrari piese auto online

Doar la categoria „Caroserie” sunt incluse toate reperele din lista urmatoare – la fel sta situatia insa pentru oricare dintre segmentele pe care vrei sa identifici piesa auto Mercedes potrivita pentru tine.

… si lista poate continua cu multe alte repere, pe care le poti gasi atat in cadrul site-ului, cat si vizitandu-ne la punctul nostru de lucru de pe Soseaua de Centura, nr. 69C, Popesti Leordeni.

 • Ai disponibilitate, accesibilitate si confort

Un avantaj 3 in 1, am putea spune. Il explicam in cele ce urmeaza.

Disponibilitate – 24 din 24, 7 zile din 7, ai intreaga gama de piese auto Mercedes din dezmembrari disponibila spre vizionare, prin platforma dezmembrari-piese-mercedes.ro.

Accesibilitate – nu mai esti restrictionat de programul limitat pe care il au magazinele si reprezentantele fizice. Bariera temporala este eliminata, pentru ca poti gasi oricand cele mai potrivite piese pentru autoturismul tau Mercedes.

Confort – nu te mai deplasezi nicaieri, ci navighezi pe site in cautarea produsului potrivit. Este un avantaj incontestabil al online-ului, de care profita oricine are un business in momentul de fata. Ne-am format un anume grad de comoditate, care poate fi multumit foarte usor, chiar si cand ai nevoie de piese auto din dezmembrari.

disponibilitate

Astfel, la orice ora te-ai gandi sa inlocuiesti aripa spate Mercedes pe care un „binevoitor” ti-a lovit-o in parcare, nu ai de facut nimic altceva decat sa accesezi site-ul si sa gasesti solutia potrivita pentru modelul tau.

 • Piesa dorita iti este livrata rapid

Din nou comoditatea isi spune cuvantul. Este insa o solutie mult mai avantajoasa sa primesti prin curierat rapid bandoul, aripa sau elementul de caroserie Mercedes prin serviciul nostru de livrari.

De ce? Pentru ca daca vei cauta in magazine specializate si reprezentante auto, unele piese nu le gasesti disponibile pe stoc, altele sunt prea scumpe, iar pentru altele trebuie sa astepti comanda direct de la producator, care poate sa ajunga chiar in 3 saptamani sau mai mult.

Iti spui ca nu poti sta cu masina imobilizata atat de mult, motiv pentru care cauti o solutie mai rapida, pe care o gasesti pe dezmembrari-piese-mercedes.ro.

 • Ai posibilitatea de a returna piesa

Poate ca iti mai pui si o alta intrebare: „Daca piesa din dezmembrari nu se potriveste pentru autoturismul meu?”

Raspuns simplu: nici o problema! Stim foarte bine ca uneori, chiar la doua modele identice de autoturisme, exista piese care pur si simplu nu sunt compatibile atunci cand sunt demontate de pe un model si apoi se incearca montarea pe celalalt.

Poti sa returnezi piesa, noi o vom marca pentru ca tu sa poti dovedi provenienta atunci cand te intorci cu ea. Indiferent daca are un defect ascuns ce nu a putut fi sesizat de la prima vedere, sau daca pur si simplu nu se potriveste modelului tau, iti returnam banii.

Inca un sub-avantaj la aceasta categorie: in cazul in care esti din Bucuresti, poti sa beneficiezi si de montaj pentru piesele achizitionate de la noi. In acest fel economisesti timpul pe care l-ai fi investit intr-o vizita la mecanic, tinichigiu sau specialist in interioare auto pentru a monta piesa din dezmembrari cumparata.

Daca inca nu te-am lamurit ca achizitia de piese Mercedes din dezmembrari este cea mai avantajoasa, accesibila si rentabila optiune, plusam cu inca un atu.

Uneori pur si simplu nu stii care solutie este mai potrivita:

 • Trebuie sa inlocuiesti un intreg ansamblu, sau un singur element?
 • Ce piesa sa aleg? Sunt piese compatibile si intre modele si serii diferite?
 • Sa cumpar si o rezerva la piesa, de care sa ma ajut in cazul in care apare aceeasi defectiune/avarie?

La astfel de intrebari si nu numai iti pot raspunde consultantii nostri, pe care ii poti gasi la numerele de telefon afisate in pagina de contact. Vei primi astfel explicatii si informatii detaliate despre orice piesa dorita.

Reparatia pretiosului tau Mercedes nu trebuie sa fie una care echivaleaza la costuri cu achizitia unui autoturism! Alege avantajele pe care ti le oferim prin piesele din dezmembrari marca Mercedes – bugetul tau nu va fi afectat in acest fel si vei putea repara masina mult mai rapid.

slogan

Intreaga gama de elemente de caroserie, motorizare, interior, directie si nu numai iti sta la dispozitie; ai de ales dintr-o varietate mare de repere pentru modele de Mercedes si ai ocazia sa gasesti chiar piese originale pentru modele scoase din fabricatie. Toate acestea la distanta unui click, dat direct pe www.dezmembrari-piese-mercedes.ro.

dezmembrari piese auto online

Beneficiile achizitiei de piese auto Mercedes provenite din dezmembrari

Orice posesor de autoturism stie foarte bine ca reparatiile implica costuri destul de ridicate. In momentul in care vorbim de o marca de lux, precum Mercedes, cheltuielile cu reparatiile si inlocuirea pieselor ajung sa faca veritabile gauri in buget. Nu este neaparat adevarat insa, intrucat la dezmembrari mercedes Bucurestiwww.dezmembrari-piese-mercedes.ro pot fi gasite solutii mult mai avantajoase, care multumesc orice exigente.

Calitatea inaintea pretului – chiar si romanii au invatat asta, dupa ce au avut repetate experiente si situatii neplacute legate de piesele auto ieftine, dar de proasta calitate. Uneori insa, scump nu inseamna si superior din punct de vedere calitativ, la fel cum ieftin nu inseamna tot timpul rabat de la calitate.

Principalul motiv pentru care tot mai multi opteaza pentru piese auto din dezmembrari il reprezinta raportul excelent calitate – pret. Exista insa o serie multipla de beneficii, in special in situatia in care marca si modelul autoturismului apartine brand-ului Mercedes.

            Ce avantaje ai daca achizitionezi piese Mercedes de pe dezmembrari-piese-mercedes.ro

 1. Ai costuri mult mai mici

Situatiile in care cauti piese Mercedes din dezmembrari sunt din cele mai diverse. In mod ideal, nu iti doresti sa cheltui prea mult, dar vrei de asemenea sa cumperi ceva care sa reziste si care sa nu iti puna in pericol siguranta in trafic. Apeland la site-ul nostru poti gasi solutii mult mai avantajoase, piese Mercedes care te-ar costa mult mai mult daca le-ai comanda prin magazine specializate sau reprezentante auto.preturi mici piese auto

Gandeste-te si la un alt aspect: a gasi piesele potrivite poate fi o adevarata aventura costisitoare. Trebuie sa te deplasezi prin reprezentante Mercedes, prin magazine specializate de piese auto, sau chiar prin parcuri de dezmembrari auto, in cautarea solutiilor potrivite. Toate aceste deplasari ajung sa te coste destul de mult, mai ales daca piesa pe care o cauti este una rara.

Gama diversificata de piese Mercedes pe care ti-o punem la dispozitie iti garanteaza cele mai accesibile, potrivite si de calitate solutii, in asa fel incat reparatia autoturismului sa nu iti faca o gaura serioasa in buget.

 1. Gasesti piese noi sau aproape noi, foarte simplu si usor

            Intrebarea pe care multi si-o adreseaza atunci cand achizitioneaza piese auto din parcuri de dezmembrari este daca acestea pot fi considerate de incredere, daca sunt noi sau aproape noi, daca te poti baza pe siguranta in momentul in care faci o astfel de alegere.

Pentru a lamuri acest detaliu, iti spunem de unde provin piesele Mercedes din dezmembrari. Acestea sunt demontate de pe autoturisme care au suferit accidente, daune ce au dus la imposibilitatea de a reconditiona in totalitate vehiculul. Chiar si in caz de accidente, exista piese si componente care raman neafectate.

Piese noi sau piese aproape noi pentru modele variate marca Mercedes le poti gasi astfel foarte usor aici, la preturi mult mai avantajoase. Simplu si usor, fara a mai cauta indelung piese noi si potrivite de ale caror preturi te sperii pur si simplu, la dezmembrari-piese-mercedes.ro poti gasi mult mai usor acele elemente de care autoturismul tau are nevoie.

 1. Accesibilitate 24/24

            Nu vei mai intampina niciodata neajunsul de a te lovi de insemnul “Inchis”. Prin platforma dezmembrari-piese-mercedes.ro ai la dispozitie o gama variata de piese pentru modele diverse ale renumitului producator, in orice zi si la orice ora.achisitie online 24 ore din 24

Fara indoiala te-ai confruntat de multe ori cu aceasta problema, chiar si atunci cand nu vine vorba neaparat de cumpararea de piese auto. Magazinele fizice au un program limitat, insa prin prezenta online iti asigura accesibilitate si disponibilitate completa, in asa fel incat poti gasi oricand cele mai potrivite solutii pentru tine.

 1. Gama variata de piese si modele de piese disponibile

            De la elemente de caroserie Mercedes pana la piese de interior, de la tot ceea ce tine de partea electrica si pana la piese si componente ale sistemului de directie sau motorului, in cadrul ofertei noastre regasesti de fiecare data reperele care iti pot multumi exigentele la costuri mult mai reduse.

In sistem complet, gama de piese din dezmembrari Mercedes disponibila include:

 • Caroserii
 • Directie
 • Electrica auto
 • Electronica auto
 • Faruri, stopuri si lumini
 • Frane
 • Interioare auto
 • Piese motor
 • Pompe si injectoare
 • Transmisie
 • Accesorii auto
 • Accesorii roti
 • Aprindere
 • Car Audio
 • Climatizare
 • Evacuare
 • Filtre auto
 • Jante aliaj
 • Jante cu anvelope
 • Navigatie GPS
 • Punte si rulmenti
 • Racire
 • Tuning
 • Xenon
 • Suspensie
 • Turbo
 • Calculatoare
 1. Piese originale, chiar si pentru modele scoase din fabricatie

            In cazul in care esti colectionar sau ai o pasiune pentru automobile vechi, la dezmembrari poti gasi chiar piese originale pentru automobilul pe care il detii, pentru care nu se mai fabrica unele componente.

Astfel de piese originale ajung sa coste de la an la an tot mai mult si sunt tot mai greu de gasit. Un senzor de parcare pentru modele mai recente ajunge sa coste cateva sute de lei, insa la dezmembrari poate avea un pret redus la jumatate.

Un element de interior, un bandou sau orice alt element de caroserie pentru un model Mercedes realizat in serie limitata poate fi destul de greu de gasit. Apeland insa la dezmembrari-piese-mercedes.ro poti sa gasesti chiar acele piese la care ai renuntat de mult timp la cautari.

 1. Piese durabile

            Durabilitatea pieselor pe care le cumperi din dezmembrari este data de faptul ca sunt piese originale. Desi sunt piese obtinute din autoturisme ce au suferit accidente sau au fost date la casare din diverse alte motive, sunt de asemenea sigure si ofera garantia durabilitatii.

A inlocui piesele auto Mercedes defecte cu piese obtinute din dezmembrari poate fi astfel cea mai buna investitie pe care o faci. Obtii in acelasi timp calitate, dar si un pret avantajos; ai parte de o gama variata de piese originale, care iti garanteaza siguranta in trafic dar si reparatii mult mai rapide.

 1. Livrare rapida

            Nu va mai trebui sa cauti timp indelungat piesele originale Mercedes de care ai nevoie. Apeland la dezmembrari ai avantajul pretului redus, pe de o parte, dar si posibilitatea de a gasi mult mai rapid piesele de care ai nevoie.

Alivrare rapidatunci cand mergi prin reprezentante auto si magazine specializate, fizice, poti pierde destul timp in cautarea celor mai potrivite solutii. Uneori piesele de care ai nevoie nu sunt disponibile pe stoc, iar livrarea lor poate sa intarzie. Reinnoirea stocului in 2-3 saptamani te face sa cauti o alta solutie, motiv pentru care dezmembrari-piese-mercedes.ro iti ofera alternativa perfecta.

Navighezi pur si simplu prin gama variata de piese originale din dezmembrari, gasesti ceea ce ai nevoie, suni, rezervi sau ceri livrarea piesei la domiciliu. Totul foarte simplu, chiar rapid – livrarea poate fi facuta prin curier rapid, ceea ce inseamna ca piesa poate ajunge la tine in 24 de ore de la plasarea comenzii.

            Tipuri de piese regasite la dezmembrari-piese-mercedes.ro

Gama extinsa de repere ofera solutii pentru remedierea oricarei defectiuni. In cazul in care te intrebai unde poti gasi o grila de capota Mercedes S320, o aripa pentru un model C Class, un parbriz, o luneta sau o bara fata la preturi foarte avantajoase, raspunsul il poti gasi in cadrul site-ului nostru.

In cazul in care a aparut o defectiune la sistemul de directie, poti regasi de asemenea solutii complete: casete de directie, fuzete, coloane de volan, bielete, bascule, senzori ai casetei de directie, pompe de servodirectie si chiar bare stabilizatoare pentru modele diverse de Mercedes.

Tot ceea ce tine de elemente exterioare, nu doar de caroserie, poate fi de asemenea regasit la dezmembrari-piese-mercedes.ro. Farurile, stopurile sau proiectoarele sunt disponibile pentru diverse modele, nelipsind de asemenea jantele din aliaj, jantele cu tot cu anvelope sau diverse alte elemente pe care le poti cumpara la preturi foarte avantajoase.

La partea de interior poti gasi de asemenea cele mai potrivite solutii. Dintre elementele de interior pentru Mercedes se regasesc airbaguri, butoane pentru geamurile electrice, ceasuri de bord, centuri de siguranta, scaune auto, volane, cotiere si numeroase alte elemente ce asigura confortul in aceste autoturisme de lux.

Nu lipsesc din oferta nici sistemele de navigatie GPS, componente ale sistemului audio sau alte elemente de electronica auto ce completeaza orice model de autoturism. Pentru toate aceste elemente si piese Mercedes pe care le poti gasi in cadrul site-ului sau in parcul de dezmembrari poti sa ai parte si de montaj, in cazul in care esti din Bucuresti.

O solutie la moda, tot mai cautata de proprietari de autoturisme care isi doresc ca reparatiile sa fie facute cu costuri minime, achizitia de piese auto Mercedes de la dezmembrari reprezinta optiunea ideala. Preturile avantajoase, gama foarte variata de repere si accesibilitatea la orice ora prin intermediul online-ului recomanda astfel dezmembrari-piese-mercedes.ro oricarui sofer care vrea sa faca o economie si care vrea sa gaseasca piese originale pentru modelul de autoturism Mercedes detinut.

In cazul in care nu gasesti o piesa pe care o cauti, sau ai mai multe variante si nu stii pe care sa o alegi, poti sa beneficiezi si de consultanta si informatii detaliate legate de orice piesa dorita.

Insumand toate aceste beneficii, devin foarte clare motivele pentru care dezmembrari-piese-mercedes.ro este o alegere pe care o fac tot mai multi proprietari de autoturisme realizate de acest producator.